Hvad er rastløshed?

Rastløshed kan være en irriterende følelse. Det der når man forsøger at være rolig i kroppen, eller slappe af, men det er som om kroppen ikke har forstået dette. Det er som om den bare gerne vil i gang. Det har brug for at lave noget, den vil videre, den vil ikke sidde stille. Men måske prøver du at sove eller måske er du tvunget til at sidde og vente. Hvordan får man den så til at stoppe? Hvorfor kan kroppen ikke bare falde til ro? Desværre kan det være svært at sætte ord på, hvorfor nogle bliver rastløs, men du kan bearbejde det på mange måder!

Forstå din rastløshed

Som sagt kan det være svært at finde ud af, hvorfor man bliver rastløs. I bund og grund, sker det oftest når kroppen ikke laver noget, men hovedet bare er i gang. Hvis nu man venter på noget vigtigt eller man er meget stresset. Så kan rastløshed opstå. Men det kan være vigtigt at finde ud af i hvor stor grad man er rastløs. Er det kun i et par minutter eller en enkel nat eller snakker vi flere dage. Der er tilfælde, hvor man kan være rastløs i 5-14 dag og disse er meget almindelige. Mange oplever det, og det er de færreste som ved hvorfor de oplever denne rastløshed. Men du kan hjælpe din krop imod den og gøre din situation lidt mindre rastløs.

Hjælp din krop

Som sagt opstår rastløshed mange gange, når kroppen ikke laver noget, men hovedet og tankerne bare er kørende. Nogle gode råd mod rastløshed er faktisk at lave noget aktivt med din krop. At tage ude og løbe eller træne lidt kan hjælpe din krop med matche dit hoved og hjerte og så snyder du faktisk din krop til glemme sin rasløshed. Der er også folk som skriger ind i pude eller synger og danser med på en sang. Altså forsøger de at sætte deres puls lidt op, så rastløsheden føles naturlig i stedet for irrationel.

Men man kan også forsøge at gøre det modsatte. Man kan forsøge at sætte sin puls lidt ned. Det kan for eksempel være gennem meditation eller at forsøge at fokusere på dine indtrækninger og tage en masse dybe vejrtrækninger. Eller man kan tage et varmt bad eller læse lidt i en bog. Hvad end der kan sætte din puls lidt ned og få din krop til at slappe af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *