Hvordan Opnår Jeg Resultater fra min træning?

Kan jeg træne for meget?

Når du begynder at træne, kan du godt komme til at overdrive, fordi du ønsker at opnå resultater på kort tid. Uheldigvis kan du risikere, kroppen bliver træt og motivationen daler. Muskler skal have tid til at komme sig efter hver træningstime. Derudover skal træningsmængden sættes gradvis i vejret. Som begynder er 3-4 ugentlige træningstimer ideelt. Du skal dog huske at have pausedage imellem.  Løsningen vil være, du træner højst 3-4 gange om ugen. Hvis du ønsker at tabe dig grundet lidt for mange kilo på sidebenene, kan træningen suppleres med øget aktivitet i hverdagen såsom at tage cyklen og trapperne. Det er vigtigt at du ikke træner for meget.

Skal jeg droppe styrketræningen?

Konditionstræning er en effektiv måde at forbrænde kalorier på. Derfor har mange travl med at booke tid på div. konditionshold eller kun har fokus på cardio-maskiner som f.eks. crosstrainer og løbebånd. De glemmer dog styrketræningen i farten. Styrketræning styrker musklerne og muskelmassen, så du kan opretholde et højt stofskifte, selvom du taber vægt. En anden fordel er, det forebygger skader samt giver bonus i form af efterforbrænding.

Skal jeg vælge maskiner eller frie vægte?

Regionost.dk - træning frie vægteStyrketræning i maskiner har flere fordele såsom at arbejde mere målrettet med bestemte muskelgrupper. Ulempen er dig, du kun træner en lille del af kroppen. Når du løfter frie vægte, vægstænger og kettlebells, bliver træningen mere funktionel, hvilket vil sige mere effektiv. Dvs. du bruger en række andre muskler ud over dem, du ønsker at træne. F.eks. sidder du typisk ned i en bicepscurl-maskine og bruger dermed ikke kroppens største og vigtigste muskelgrupper i underkroppen – ben og balder. Hvis du derimod laver stående bicepscurl med håndvægte, styrker du samtidig ben, mave og ryg.

Hvordan skal intensiteten være?

Det er ikke tilstrækkeligt at møde op i dit træningstøj for at komme i form. Det kræver en hård indsats, så læg mobilen væk, når du træner og sæt tempoet i vejret. Du skal have pulsen op i et leje på omkring 70-90 procent af din maksimale puls, hvis du vil forbedre din kondition samt fedtforbrænde. Giv den hellere hele armen i 30 min. end en halvhjertet indsats i 60 min. Hvis træningen bliver så intens at musklerne holder sig anspændt i flere dage efter din sidste træning, så kan det altid anbefales at søge en specialiseret massør i Københavnsområdet. Det vil både hjælpe musklerne til at slappe af, give slip på spændingerne, men også hjælpe til en markant reduktion i restitutionstiden. Selv Ronaldo får massage – endda af fem sportsmassører.

Hvilken form for træning skal jeg vælge?

Der findes ikke et endegyldigt svar på, hvilken type træning, som er den bedste. Det handler i høj grad af din motivation. Træning skal nemlig ikke være en sur pligt, så hvis du synes, dans er sjovere end spinning, bør du nok undersøge mulighederne inden for det område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *