Tænk dig om inden valget af sutter!

Capture

 

 

 

 

 

 

 

 

Der har været mange historier omkring hvor farlige sutter kan være, da kemikalier og stoffer kan skade dit barn. Derfor er det vigtigt i er påpasselig omkring hvor i køber jeres sutter fra. Gummiet som sutten er lavet af, kan indeholde mange forskellige og farlige stoffer og tilsætningsmidler som polycarbonat, som kan give mistænkt hormonforstyrrende stof. Derfor er det en yderst god ide at koge din nyindkøbte sutter i rent vand, inden dit barn får lov at sutte på dem for at fjerne resterne af kemikalier fra produktionen.

Dine børn er meget følsomme over for kemikalier, da deres immunforsvar og kroppe ikke er færdigudviklet og derfor regerer yderst voldsomt på uønskede stoffer. Derfor er det altid en god idé at spørge forhandleren om de forskellige stoffer sutten indeholde og hvordan sutten er produceret. Derudover er det også en god idé at spørge forhandleren om sutten indeholder det mistænkte hormonforstyrrende stof bisphenol A som primært udgøre sutter som ikke er lavet af plasttypen Polycarbonat, en europæisk undersøgelse lavet i februar 2015 indeholde 1 ud af hver 11 sutter bisphenol A, godt nok kun omkring 9 % men selv dette er med til at forøge risikoen for dit barn.

Stoffet er ikke i sig selv problematisk fordi sutten indeholder det, men mere fordi cocktaileffekten af det samle indtag er mængden af problematiske hormonforstyrrende stoffer som dit barn bliver udsat for kan være med til at øge risikoen for bl.a. kræft senere hen i livet. I 2010 blev stoffet Bisphenol A forbudt og produkter efter denne dato, behøver du ikke at være særlig opmærksom hvis du modtager sutter produceret derefter. Så husk på hvis du ”Arver” gamle sutteflasker eller tudkopper fra venner eller familie med det problematiske stof, så husk på at stoffet bisphenol A er forbudt i alle produkter som er beregnet til konkakt med fødevare fra 0 til 3 år. derfor altid undersøge forhandlerne om de overholder alle reglerne, jeg kan klar anbefale køb af sutter herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *